Loading...
Incasso 2018-01-30T10:46:48+00:00

Incasso

Mulders Advocaten is  gespecialiseerd op het gebied van (inter)nationale incasso. Door haar inschrijving bij de VIA(vereniging voor Incasso- en Proces-advocaten) beschikt Mulders Advocaten over een internationaal netwerk van Incasso advocaten die haar zo nodig kunnen bijstaan bij haar dienstverlening. Mulders Advocaten heeft daarnaast geruime ervaring met het afwikkelen van faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid.

Incasso advocaat
Ondanks het recent ontstaan van gespecialiseerde incassobureau’s en deurwaarders is het nog steeds verstandig om een advocaat in te schakelen indien U een betrouwbare partner zoekt voor het behartigen van Uw belangen en de afhandeling van Uw incasso’s.
Een incasso advocaat heeft namelijk een aantal voordelen tenopzichte van een incassobureau of een deurwaarder:
  • Een incasso advocaat staat onder streng toezicht van de Orde van Advocaten en moet zich aan de strikte gedragsregels houden. Ook valt de incasso advocaat onder de klachten en geschillencommissie van de Orde van Advocaten.
  • Een incasso advocaat is verplicht gebruikt te maken van een derdengeldenrekening die in een losstaande stichting is ondergebracht. Deze rekening wordt regelmatig door de Orde nagekeken en is tevens een verzekering dat het geinde geld veilig is indien een kantoor in betalingsproblemen komt.
  • De incasso advocaat is onafhankelijk en verplicht belangenverstrengeling te voorkomen. Anders is dit bij een incassobureau welke voor meerdere clienten bij dezelfde schuldenaar kan incasseren. Het is dan maar de vraag wie van de clienten zijn geld krijgt.
  • De incasso advocaat heeft van oudsher een procesmonopolie. Tegenwoordig is het mogelijk om tot een belang van € 25.000,- zonder advocaat te procederen. Vaak lopen de kosten van een incasso zaak al snel op tot boven € 5000,- en moet er alsnog een incasso advocaat worden ingeschakeld. Dit leidt vaak tot hogere kosten en dubbel werk. Een incasso advocaat kan u daarentegen in het gehele proces begeleiden.
  • De bevoegdheden van een incasso advocaat reiken verder dan die van een deurwaarderskantoor. Een incasso advocaat is bevoegd faillissementen aan te vragen of conservatoir beslagen te leggen. De incasso advocaat kan hierdoor efficiënter druk zetten op de wanbetaler.
Mulders Advocaten incasso
Mulders Advocaten heeft door haar jarenlange ervaring als incasso advocaat een eigen visie ontwikkeld op het incassoproces. Mulders advocaten gaat uit van twee principes: snelheid en geloofwaardigheid.
Snelheid is een eerste vereiste voor effectief incasseren. De kans op volledige betaling neemt cumulatief af naarmate te tijd verstrijkt. Snel handelen is dus essentieel. Snel handelen gaat alleen in samenwerking met onze cliënt. Op het moment dat een betalingstermijn verstrijkt is het noodzaak dat onmiddellijk actie wordt ondernomen.
Geloofwaardigheid is de tweede peiler waar het incasso systeem van Mulders Advocaten op steunt. De wanbetaler moet er van overtuigd zijn dat Mulders Advocaten doet wat zij zeggen. Het Mulders Advocaten incasso systeem is op zodanige wijze ingericht dat een wanbetaler in 4 contactmomenten leert dat Mulders Advocaten geen loze dreigementen uit.

Stel direct uw vraag

Juridische vragen en problemen menigeen ligt er wakker van. Dat, terwijl veel onduidelijkheid al met een kort gesprek kan worden weggenomen. Dit is altijd mogelijk en is vrijblijvend en kosteloos. Vul het hiernaast staande formulier in of mail of bel ons.

Mulders Advocaten is een Limburgs Advocatenkantoor dat zich richt op zowel de lokale en de nationale zaken. Daardoor is Mulders Advocaten uw aanspreekpunt voor incasso’s in Limburg en daarbuiten.

Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

Ga akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Algemene voorwaarden.

Privacy statement.